Δεν εκταμιεύει η τρόικα την πέμπτη δόση

Δεν εκταμιεύει η τρόικα την πέμπτη δόση για την Ελλαδα, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης που μεταδίδει το Ρόιτερς.

Η τρόικα επισημαίνει ότι η επόμενη δόση των δανείων δεν μπορεί να εκταμιευθεί αν δε διορθωθούν τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους στόχους για το έλλειμμα εάν δεν πάρει περαιτέρω μέτρα καθώς η ύφεση διαπιστώνεται βαθύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας η ύφεση είναι βαθύτερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί 3,8%, έναντι 3% το 2011, και η ανάπτυξη το 2012 μικρότερη επίσης από τους αρχικούς υπολογισμούς 0,6% έναντι 1%.

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα με βασικό θέμα τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με βασικό θέμα την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας για την Ελλαδα.

Οι ευρωπαίοι χαιρετίζουν τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε να λάβει η Ελλαδα προκειμένου να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να πετύχει δημοσιονομική σταθερότητα.

Παράλληλα ο κ. Γιουνκέρ ζήτησε για ακόμα μια φορά συναίνεση και χαιρέτησε την προσήλωση της Ελλάδας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Πηγή: skai.gr