Βαρουφάκης: Χρειάζεται ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ

Αδιέξοδη χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα πιάσει όλους τους στόχους από το 2015 θα αρχίσει μία πορεία του δημόσιου χρέους που μέσα σε τρία χρόνια θα το εκτινάξει στο 200% του ΑΕΠ.

«Προσθέτουμε ένα ακόμη δυσβάσταχτο δάνειο που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το 2013 θα γίνει πολύ μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που όσο πιο μεγάλη είναι τόσο καταστροφικότερη θα είναι» προειδοποίησε. «Υπάρχει πολιτικό έλλειμμα στο Βορρά και το Νότο» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε ο EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) αντί να δίνει δάνεια σε χρεοκοπημένες χώρες, να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Επίσης πρότεινε να επανακεφαλαιοποιηθεί το κατά Μάαστριχτ νόμιμο χρέος και τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ.
Πηγή: skai.gr