Τρόικα: Μέσα στην εβδομάδα τα συμπεράσματα για την ελληνική οικονομία

Η «τρόικα», η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παραδώσει «πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας» τα συμπεράσματά της για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ο οποίος είπε ότι "οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσονται ικανοποιητικά και θα ολοκληρωθούν επιτυχώς, τις επόμενες ημέρες".

Η χορήγηση της πέμπτης δόσης στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της αξιολόγησης αυτής, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τις αποκρατικοποιήσεις και τις παρεμβάσεις για το 2011 εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες ημέρες, δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η κυβέρνηση δέχεται ισχυρή πίεση για μεγαλύτερες μειώσεις κρατικών δαπανών και επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων για αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του δανείου.

Πηγή: skai.gr