Απορρίπτει ο Σαρκοζί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους επανέλαβε ο γάλλος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο του G8. Δήλωσε ωστόσο ανοικτός στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας.

«Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό», υπογράμμισε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

«Το σπουδαίο είναι ότι θα υπερασπιστούμε και θα υποστηρίξουμε το ευρώ και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Δεν θα υποχωρήσουμε καθόλου σ' αυτό το πεδίο της αξιοπιστίας», επισήμανε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει μέσον για να επιτευχθεί, χωρίς όμως να θιγεί αυτή η αξιοπιστία. Σας βεβαιώνω, η Γαλλία δεν χρησιμοποιεί τον όρο αναδιάρθρωση, επειδή νομίζω ότι είναι μία λέξη, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να οραματιζόμαστε», επέμεινε ο κ. Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι, «δεν θα δηλώσει τίποτε, το οποίο να μπορεί να πλήξει την συνεργασία που η Γαλλία έχει με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προσωπικά, και την κυβέρνηση της Γερμανίας».
Πηγή: skai.gr