«Φάλτσο» Διαμαντίδη για μετοχοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Αντιφατικά μηνύματα από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη για την μετοχοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Ενώ το υπουργικό συμβούλιο έχει ανακοινώσει την αποκρατικοποίηση των δύο Οργανισμών με τη διάθεση μετοχών έως και 75% του συνολικού πακέτου που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της « Καθημερινής» στο νομοσχέδιο για την δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος (που θα ενοποιεί υπό τον ΟΛΠ τα λιμάνια της Ελευσίνας, της Ραφήνας και του Λαυρίου) προτείνεται να διατηρηθεί υπό δημόσιο έλεγχο το 51%.

Εξέλιξη που ουσιαστικά θέτει τον ΟΛΠ εκτός επενδυτικού ενδιαφέροντος, την στιγμή μάλιστα που η Cosco φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο για το λιμάνι του Πειραιά όσο και της Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση όμως το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών να περιέλθει στη διαχείριση του επενδυτή.

Ο Γιάννης Διαμαντίδης σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με συνδικαλιστές λιμενεργάτες τους διαβεβαίωσε ότι ο ΟΛΠ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο υπουργός περιέπλεξε ακόμα περισσότερο το θέμα λέγοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ούτε το ποσοστό αλλά ούτε και τις δραστηριότητες που θα παραχωρηθούν σε επενδυτές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν κάνει αυτός τις αποκρατικοποιήσεις.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή