Δασκαλόπουλος: Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στο λαό

«Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στο λαό» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλους τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μη χρεωθούν την πτώχευση και τη διάλυση του τόπου. «Ένα χρόνο τώρα ανέφερε υπονομεύονται και νοθεύονται οι αναγκαίες αλλαγές για να ορθοποδήσει ο τόπος τόσο πολιτικά όσο και ηθικά» σημείωσε.

Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι «οι άχρηστοι πελατειακοί οργανισμοί του δημοσίου πρέπει να φύγουν» και υποστήριξε ότι ήδη ο ιδιωτικός τομέας- που δεν έχει χρεοκοπήσει -έχει πληρώσει πολλά για αυτούς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τόνισε επίσης ότι μέσα στο μήνα θα παρουσιαστεί αναλυτικά η μελέτη του ΣΕΒ που αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας -δημόσιο και ιδιωτικό- και έχει εμπλέξει όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να προκύψει ένα σαφές συμπέρασμα για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της επιχειρηματικότητας και να καταδείξει που είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο Νίκος Ζαχαράκης δήλωσε ότι «η τρόικα θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς ακραίου νεοφιλελευθερισμού και παράδοσης όλου του κράτους.»

«Δεν υπάρχει περιθώριο απολύσεων, ήδη το Δημόσιο έχει τεράστιες ανάγκες, καθώς υπάρχει κακή αξιοποίηση του προσωπικού» ανέφερε.
Πηγή: skai.gr