Συστάσεις της τρόικας σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Συστάσεις προς τα δύο μεγάλα κόμματα να τα «βρουν» προκειμένου να υλοποιηθεί το μνημόνιο απηύθυναν – σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά τη συνάντηση που είχαν με μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ιδιαίτερα επικριτική και αυστηρή εμφανίστηκε η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Βάσω Παπανδρέου, η οποία είπε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι επιβάλλουν αυστηρούς όρους που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. «Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για νούμερα» – πρόσθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- εκτιμώντας παράλληλα ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν πάει πουθενά, υπογράψαμε με την πλάτη στον τοίχο. Να γίνουν αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι του σκοτωμού».

Αντίστοιχα και οι συμμετέχοντες βουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιάννης Βρούτσης υποστήριξαν ότι το πρόγραμμα είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν οδηγεί στην ανάπτυξη αλλά στην ύφεση.
Κάλεσαν μάλιστα τους εκπροσώπους της τριμερούς να δούνε το πρόγραμμα στο πλαίσιο των αναπτυξιακών μέτρων που παρουσίασε η ΝΔ και το οποίο είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Πάντως κατά τον κ. Κεφαλογιάννη οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι απόλυτοι. «Θέλουν να μας βοηθήσουν αλλά θέλουν να διασφαλίσουν και τους δανειστές μας» εκτίμησε.

Από την πλευρά της, η τριμερής επιτροπή φέρεται να δήλωσε ότι η τρόικα έδωσε 110 δισ., «εσείς θα κάνετε μεταρρυθμίσεις ή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση; Θα πρέπει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καθίσουν κάτω να τα βρουν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου