Νικητιάδης για «fast track» στον τουρισμό

Λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση του τουρισμού στον ΣΕΤΕ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα κυβερνητικά μέτρα που ως στόχο έχουν να προσελκύσουν τουριστικές επενδύσεις και ξένους επισκέπτες.

Ο κ. Νικητιάδης έκανε λόγο για «fast track» στον τουρισμό με οne stop shop υπηρεσίες για τους επενδυτές. για να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων συναντούν ανεξαρτήτως του ύψους της επένδυσης.

Για τις αλλαγές στην τουριστική κατοικία διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες κατοικίες θα είναι χωροταξικά και διοικητικά αναπόσπαστο μέρος ενός κεντρικού ξενοδοχειακού κτηρίου.

«Περιμένουμε πολύ μεγάλα οφέλη, εκατομμύρια Ευρωπαίων ενδιαφέρονται για να αγοράσουν μία τουριστική κατοικία στη χώρα μας λόγω του κλίματος» σημείωσε.

Για τη μείωση του «σπατόσημου» τους χειμερινούς μήνες στα αεροδρόμια της χώρας ο υφυπουργός δήλωσε ότι ξεκινάει τώρα η σχετική διαδικασία. «Είναι κάτι που έπρεπε να το είχαμε δει και είναι πολύ σημαντικό για τα περιφερειακά αεροδρόμια και θα φέρει πολλές πτήσεις μαζί με άλλες δράσεις» επισήμανες.

Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια είναι έτοιμο και έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ υπάρχουν ήδη τρεις εταιρείες που ενδιαφέρονται να φέρουν υδροπλάνα στα νησιά.

Για την θερινή περίοδο ο υφυπουργός προέβλεψε πολύ σημαντικές αυξήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα.
Πηγή: skai.gr