Μέτρα υπέρ του επιχειρείν εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Μέτρα υπέρ του επιχειρείν εξήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη μείωση του «σπατόσημου» τους χειμερινούς μήνες στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και την δημιουργία τουριστικών κατοικιών εντός ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην επανεξέταση του θέματος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με στόχο να μην προκαλούνται προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Προανήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους συνεπείς, στις πληρωμές, επιχειρηματίες.

Αναφέρθηκε στην άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και στη μείωση κατά 75% των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έναρξη μιας επένδυσης στη χώρα μας

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία και στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο πρωθυπουργός είπε ότι "κινούνται στα όρια της εγκληματικότητας", και δήλωσε αποφασισμένος "να τα βάλει με τα συμφέροντα και τις ολιγαρχίες που νοιάζονται για το βόλεμά τους."

«Ο τουρισμός μπορεί να γίνει το πρότυπο ανάπτυξης»
«Ο τουρισμός γύρισε σελίδα», επισήμανε νωρίτερα την Τετάρτη από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά την ομιλία του στον ΣΕΤΕ. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι – σε μια πολύ δύσκολη χρονιά – ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.
Πηγή: skai.gr