Μάνος, Κναππ, Γραμματίδης για αναδιάρθρωση και αποκρατικοποιήσεις

Την ανάγκη να μειωθεί το κράτος τόνισε ο Στέφανος Μάνος, επικεφαλής της παράταξης "Δράση" σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι κρατικές επιχειρήσεις ουσιαστικά ανήκουν στα κόμματα. Πάντως, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, λέγοντας ότι τις περισσότερες φορές τα κόμματα φοβούνται μήπως δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι δεν ασκεί πολιτική πίεση για τις αποκρατικοποιήσεις.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, είπε ότι φαντάζει ως η εύκολη λύση, αλλά ουσιαστικά είναι «εγκληματική ανοησία» που αν γίνει θα ταλαιπωρεί την Ελλάδα για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

«Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που παρασύρονται από τη φημολογία της αναδιάρθρωσης» σημείωσε ο κ. Μάνος.

Ο πρόεδρος της "Δράσης" υπογράμμισε ότι δε δέχεται το ότι πρέπει να παρατηθούμε από το να κάνουμε το σωστό, σημειώνοντας ότι «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, τότε να αλλάξουμε κυβέρνηση».

Μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Κυριακή με δράση» υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς να «φεσώσει» κανέναν και εκτίμησε ότι είναι πιο εύκολο να εξοικονομήσουμε 10 δισ. ευρώ από την περικοπή δαπανών, παρά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία δεν είναι καταγεγραμμένη.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Μάρτιν Κναππ, διευθύνων σύμβουλος του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, σημείωσε ότι οι αγορές «διψάνε» για θετικές ειδήσεις και χάρη σε αυτές μπορεί να «καλμάρουν». Είπε ωστόσο, ότι οι μόνες θετικές ειδήσεις της ελληνικές οικονομίας είναι η αύξηση των εξαγωγών και η αύξηση του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης είπε πως το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η Ελλάδα κατάφερε να κάνει το πρόβλημά της ευρωπαϊκό και σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα οι αποκρατικοποιήσεις.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει περίπου τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς αντιμετωπίζει σθεναρές αντιστάσεις από συνδικαλιστές που εμποδίζουν τη λήψη μέτρων.

Τέλος, ζήτησε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η αντιπολίτευση στήριξε την κυβέρνηση στην προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να χρεοκοπήσει, ούτε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».
Πηγή: skai.gr