Νέα διάψευση για αναδιάρθρωση από Κομισιόν

Τις «νέες εστίες» φημολογίας περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προσπαθεί να «σβήσει» άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας να αποδείξει ότι όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει και φωτιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο τραπέζι. Σχολιάζοντας ειδικά δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ανέφερε: «Δεν γίνονται καν τέτοιου είδους συζητήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών και της ελληνικής κυβέρνησης».

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Κομισιόν, ότι η Ελλάδα έχει κατανοήσει ότι η ήπια αναδιάρθρωση χρέους είναι αναπόφευκτη.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και έχει δεχθεί μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους», φέρεται να δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δεν κατονομάζεται, στην εφημερίδα.

«Με τόσο υψηλά spreads και με ένα χρέος 1,5 φορά περίπου το ΑΕΠ νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει η ήπια αναδιάρθρωση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους καταδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της χωρίς αναδιάρθρωση, δήλωσε από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας Νουτ Βέλινκ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Πηγή: skai.gr