Άμεσες αποκρατικοποιήσεις ζητά η τρόικα

Άμεσα αποτελέσματα αποκρατικοποιήσεων και οικονομία στις ΔΕΚΟ ζήτησαν οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι εντόπισαν περιπτώσεις δημοσίων οργανισμών όπου παρά τη μείωση των μισθών κατά 10%, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση των κονδυλίων για πρόσθετες παροχές, όπως επιδόματα, προαγωγές, υπερωρίες και εκτός έδρας.

Σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι αποκλίσεις στο έλλειμμα του 2010, τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα του τρέχοντος προϋπολογισμού, η βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Το κλιμάκιο έχει κοινοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών προτάσεις μέτρων 22 δισ. ευρώ έως και το 2015. Το ύψος των μέτρων αφορά σε 19 δισ. ευρώ ή στο 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012-2014 και σε 3 δισ. ευρώ, ή στο 1% του ΑΕΠ το 2015.

Συνυπολογιζομένων και των εκτάκτων μέτρων που θα ληφθούν εντός του τρέχοντος έτους για κάλυψη των αποκλίσεων και τα οποία είχαν υπολογιστεί σε 1,74 δισ. ευρώ, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, το συνολικό πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί μέχρι τον Μάιο, θα υπερβεί τα 25 δισ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr