Στη δίνη της οικονομικής κρίσης τα ΜΜΕ

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρούν από την Πέμπτη 7 Απριλίου τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη 5 Απριλίου κηρύχθηκε για το Ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οι ενώσεις των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προκηρυχθείσα απεργία και κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Τρίτης 5 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 6 Απριλίου.

Μιλώντας στα Νέα της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, έκανε λόγο για πρωτοφανή οικονομική κρίση στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «φέτος, ίσως και του χρόνου, τα συνολικά έσοδα του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης θα μειωθούν στο 1/3 των εσόδων του 2007».

Καταλήγοντας, ο κ. Αλαφούζος εκτίμησε ότι θα επιβιώσουν λιγότερα Μέσα, καθώς κάποια θα κλείσουν και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Τέλος, παράνομες κρίθηκαν και πάλι οι στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι στάσεις εργασίας, που είχαν προαναγγελθεί για τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη είναι παράνομες για τυπικούς λόγους και αναστέλλονται.
Πηγή: skai.gr