Προβόπουλος: «Σε έκτακτη ανάγκη η Ελλάδα»

Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε ένα είδος πολέμου ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, μιλώντας στη Βουλή. Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, αν η Ευρωπαϊκή λύση στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου είναι κατώτερη των προσδοκιών των αγορών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε έναν πολύ αρνητικό δεύτερο γύρο στις αγορές.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε πως ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» 30% θα οδηγούσε ενδεχομένως και σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις τράπεζες, «κρατούν» στα χέρια τους «χαρτιά» αξίας 75 δις. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος πήρε σαφή θέση υπέρ των συγχωνεύσεων .

Χαρακτήρισε θετικό το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Άλφα υποστηρίζοντας ότι μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, οι συγχωνεύσεις αν είναι καλά σχεδιασμένες και αν γίνονται με φιλικό τρόπο, πετυχαίνουν σημαντικές συνεργασίες.

Από το βήμα συνεδρίου ασφαλιστών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εξέφραζε τη δυσφορία της κυβέρνησης για τη μη επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Άλφα και Εθνικής.

Υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο τάσσεται ο διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ευθύμιος Μπουλούτας.

Εκτίμησε ότι θα αρχίσουν το τρέχον έτος καθώς είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθούν μεγαλύτερα σχήματα με οικονομία κλίμακας για να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός.
Πηγή: skai.gr