Κλείσιμο

Παπακωνσταντίνου: Το τραπεζικό σύστημα να επιδιώξει την αναδιάταξή του

Θετικές χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τις συζητήσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank για συγχώνευσή τους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να επιδιώξει την αναδιάταξή του, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, να παίξει το ρόλο του στη σημερινή συγκυρία, στη χορήγηση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και στην ανάπτυξη. Η συζήτηση που διεξάγεται ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, επισημαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, κινείται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας ότι οι τράπεζες δεν μένουν αδιάφορες και αμέτοχες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Βεβαίως, καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού αφορά τις ίδιες τις δύο τράπεζες και τα όργανά τους, που θα κληθούν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις και εν τέλει τους μετόχους τους.
Πηγή: skai.gr