Κλείσιμο

Σρέντερ: «Η βοήθεια προς την Ελλάδα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα»

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί νωρίτερα. Ήταν πολύ καιρό γνωστό ότι η χώρα χρειαζόταν ενίσχυση». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και εκφράζει την άποψη ότι η γερμανική κυβέρνηση καθυστέρησε στη λήψη των αποφάσεων για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο πρώην καγκελάριος λέει «ναι» στα ευρωομόλογα προσθέτοντας ότι «αν επιθυμούμε να διατηρηθεί η Ε.Ε και η ΟΝΕ ( ο τέλος της οποίας θα ήταν μια καταστροφή), τότε τα κοινά ομόλογα είναι το τίμημα για την εγκατάλειψη της ευελιξίας στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.»

Τέλος, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος εκφράζεται κατά της υποψηφιότητας Άξελ Βέμπερ για το αξίωμα του προέδρου της ΕΚΤ με το σκεπτικό ότι «για να επιβληθεί η γερμανική κουλτούρα της νομισματικής σταθερότητας είναι καλύτερα να μην είναι Γερμανός ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Θα προτιμούσα να αναλάβει το αξίωμα αυτό κάποιος από μια μικρότερη χώρα, αλλά επίσης προσηλωμένη στις αρχές της σταθερότητας, όπως π.χ. από το Λουξεμβούργο.»
Πηγή: skai.gr