Στο μικροσκόπιο η ελληνική οικονομία

Η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ελέγχων που θα διενεργήσει από τη Δευτέρα μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της επίσκεψής του οργανισμού θα βρεθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, τα δημοσιονομικά μέτρα του 2011 και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία από μεταρρυθμίσεις, ασφαλιστικό και υγεία.

Την ίδια στιγμή, καθυστερεί για μερικές εβδομάδες η έλευση των επικεφαλής της τρόϊκας στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τη Δευτέρα.

Οι κ. Ντερούζ, Τόμσον και Μαζούχ θα βρεθούν στη χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα αρχίσει η ενημέρωση τους ενόψει της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για την τέταρτη δόση του Μαρτίου αλλά και η διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο πακέτο ύψους 12,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014.

Προς επανεξέταση οι κοινωνικές δαπάνες

Την επανεξέταση των κοινωνικών δαπανών θα περιλαμβάνει το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα 12,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014 που θα εγκριθεί τον Μάιο από τη Βουλή, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του στα ΝΕΑ

Ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί και μετά το 2014 κάνοντας λόγιο για την θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού διασφάλισης της δημοσιονομικής ισορροπίας που θα συμπεριληφθεί στο εθνικό μας δίκαιο και θα εφαρμόζεται ακόμα και όταν η χώρα φύγει από τον μηχανισμό στήριξης.
Πηγή: skai.gr