Κλείσιμο

Ερωτήματα για τα τιμολόγια Κουρή

Ιδιότυπη φορολογική ασυλία έχει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Γιώργος Κουρής, καθώς τιμολόγια που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εικονικά, το υπουργείο Οικονομικών τα θεωρεί γνήσια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το 2003 ο κ. Κουρής, κατά τη δικαστική αντιπαράθεση που είχε με τον τότε συνέταιρό του στο ALTER, θανάση Αθανασούλη, είχε δηλώσει ότι η επιχείρηση Ελεύθερη Τηλεόραση στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, εξέδωσε εικονικά τιμολόγια τα οποία έλαβαν εταιρίες συμφερόντων του.

Στη συνέχεια όμως, επί υπουργείας Γιώργου Αλογοσκούφη, ο κ. Κουρής ανέτρεψε την αρχική δήλωσή του, προσέφυγε κατά του ελληνικού δημοσίου και ζήτησε επανέλεγχο της υπόθεσης.

Το ΣΔΟΕ, το 2003 είχε καταλογίσει σωρεία παραβάσεων και προστίμων σε επιχειρήσεις συμφερόντων Γιώργου Κουρή, ενώ σε νέους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων με επικεφαλής τον Σπύρο Κλαδά, διαπιστώθηκαν 12 εικονικά τιμολόγια.

Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση Κλαδά, τα εικονικά τιμολόγια χαρακτηρίστηκαν γνήσια.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διερωτώνται πώς είναι δυνατόν 5 χρόνια μετά να διενεργούνται επανέλεγχοι, να αγνοούνται τα στοιχεία των ελέγχων του 2003 και ξαφνικά τα τιμολόγια να χαρακτηρίζονται γνήσια.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο ερώτημα πρέπει να απευθύνεται προς τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, η σιωπή του οποίου όπως αναφέρουν εγείρει ερωτήματα.
Πηγή: skai.gr