Τι δεν πρέπει να φορέσεις σε ένα γάμο!

Πολλές φορές το τι να φορέσεις ως καλεσμένη σε ένα γάμο είναι σπαζοκεφαλιά. Συμβουλές για να το πετύχεις

Οι γάμοι έχουν όλο και λιγότερους «don't» κανόνες σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτι που μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά και να κάνει τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα.

Πολλές από τις σημερινές νύφες ξεπερνούν τα παραδοσιακά νυφικά και καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό jumpsuit ή ένα κοστούμι. Αντίστοιχα, ο γαμπρός παραλείπει το τυπικό μαύρο σμόκιν για ένα παστέλ κοστούμι με sneakers και οι παράνυμφοι παραιτούνται από τα σατέν φορέματα στους τόνους της διακόσμησης για κάτι που μπορούν να φορέσουν ξανά και ξανά, σε άλλους γάμους. Αυτό σημαίνει ότι οι καλεσμένοι, επίσης, έχουν εξίσου μεγάλη ελευθερία επιλογών.

Πριν όμως ετοιμάσεις το λευκό μακρύ σου φόρεμα, καλό θα είναι να λάβεις υπόψη μερικές σημειώσεις προκειμένου να δείξεις τον σεβασμό σου στην τελετή και στους ανθρώπους που παντρεύονται.

Μερικοί από τους κανόνες είναι πολύ απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή (π.χ. ποια χρώματα πρέπει να αποφύγεις), ενώ άλλοι απαιτούν λίγο περισσότερο σχεδιασμό – όπως να αποκωδικοποιήσεις σωστά το beach formal στο προσκλητήριο.

#1 Μη φορέσεις λευκό
Το λευκό και όλες του οι αποχρώσεις, είναι απαγορευτικό. Λευκό φοράει μόνο η νύφη. Ακόμα και ένα ιβουάρ ή ένα απαλό γαλάζιο, στο φακό του φωτογράφου φαίνεται και πλησιάζει το λευκό.

Αντί για λευκό λοιπόν, μπορείς να βάλεις κάτι σε ουδέτερους τόνους, γήινους ή παστέλ.

#2 Απόφυγε τη χρωματική παλέτα του γάμου
Κάθε γάμος έχει μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Αν φορέσεις κάτι σε τόνους που είναι μέσα σε αυτή, θα είναι σαν είσαι μέρος του γάμου, κατά κάποιο τρόπο. Σαν να είσαι παράνυφος κι όχι καλεσμένη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν, εντόπισε το χρωματικό θέμα από το προσκλητήριο ή απλά ρώτα.

#3 Μην το παρακάνεις με το casual
Ακόμα κι αν ο γάμος έχει χαλαρό ενδυματολογικό κώδικα, έχεις τον λόγο μου: Δεν είναι και τόσο casual. Δηλαδή όχι τζιν, t-shirts.

Αν ψάχνεις για κάτι που είναι πιο casual αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για γάμο, σκέψου άνετα λινά κοστούμια σε bold χρώματα, floral φορέματα με ωραία υφάσματα, λαμπερά flat πέδιλα.

#4 Μείνε σε safe επιλογές
Είναι καλύτερα να φορέσεις κάτι ήσυχο, χωρίς υπερβολικά print και χρώματα. Δεν χρειάζεται να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου. Άλλωστε, αυτή η μέρα δεν είναι δική σου, αλλά της νύφης.

Επίσης για τους ίδιους λόγους, απόφυγε τις παγιέτες, τα γκλίτερ και την υπερβολική λάμψη.

#5 Μην αδιαφορείς για τον ενδυματολογικό κώδικα
Θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το dress code ή το μέρος που τελείται το μυστήριο και η εκδήλωση. Η ώρα έίναι επίσης ένα στοιχείο που θα σε βοηθήσει. Οι γάμοι που γίνονται νωρίς μέσα στην ημέρα απαιτούν λιγότερο επίσημες επιλογές, πράγμα που σημαίνει περισσότερα φωτεινά χρώματα και αέρινα υφάσματα. Αργότερα το βράδυ θα μάλλον θα χρειαστείς ένα πιο επίσημο ένδυμα. 

Πηγή: Savoir Ville