Γερμανία – Ιταλία: Ποιος θα αντιμετωπίσει την Ισπανία;

Δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αλλά μόνο ένα εισιτήριο… Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται απόψε (21:45, ΕΤ1) στη Βαρσοβία με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012, όπου ήδη από χθες βράδυ περιμένει η Ισπανία.

Τα «πάντσερ» θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και τις προβλέψεις των περισσοτέρων για τελικό με τους «φούριας ρόχας». Σύμμαχός τους η εξαιρετική τους φόρμα, καθώς μετρούν 15 συνεχείς νίκες σε επίσημα ματς «κλέβοντας» το ρεκόρ από τους Ίβηρες. Την ίδια ώρα, ωστόσο, η «νατσιονάλμανσαφτ» δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει την Ιταλία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου στα επτά προηγούμενα ραντεβού τους. Ο Γιόακιμ Λεβ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις τους για το βασικό σχήμα και τουλάχιστον τέσσερις θέσεις αποτελούν ερωτηματικά. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Νόιερ στο τέρμα, Μπαντστούμπερ και Χούμελς σαν στόπερ, Λαμ στο αριστερό άκρο της άμυνας, Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ στο κέντρο (ο δεύτερος ξεπέρασε το πρόβλημά του στον αστράγαλο) και Οζίλ δεξιά στη μεσαία γραμμή. Την ίδια ώρα, ωστόσο, Μπόατενγκ και Μπέντερ μάχονται για το δεξί άκρο της άμυνας, Ποντόλσκι με Σούρλε για το αριστερό και Μίλερ με Ρόις για το δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ Γκόμεζ και Κλόζε ερίζουν για τη θέση του σέντερ φορ.

Στον αντίποδα, η Ιταλία θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ. Υπό τον Τσέζαρε Πραντέλι είναι αήττητη, μετρώντας εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες, αλλά την ίδια ώρα οι «ατζούρι» έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια τους στην κανονική του διάρκεια. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μάτζιο, αλλά επανέρχεται καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Μότα και διεκδικεί τη δεύτερη θέση στα χαφ από τον Μοντολίβο. Οι Ντε Ρόσι, Κιελίνι και Αμπάτε, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, τα ξεπέρασαν και θα είναι διαθέσιμοι.

Πιθανές συνθέσεις:


Γερμανία (Λεβ):
Νόιερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Μπόατενγκ ή Μπέντερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι ή Σούρλε, Μίλερ ή Ρόις, Γκόμεζ ή Κλόζε.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μοντολίβο ή Μότα, Μπαλοτέλι, Κασάνο.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr