Κλείσιμο

Aγκαλιάζεται η πρωτοβουλία

Αγκαλιάζεται με θέρμη από την κοινή γνώμη η νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, που γίνεται σε συνεργασία με τη Philips, για τη διανομή 50 χιλιάδων λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Είκοσι δήμοι της χώρας, μέχρι στιγμής, πολλοί φορείς και, το σημαντικότερο, χιλιάδες πολίτες έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή.

Κάθε προσπάθεια που μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια είναι θετική και για το περιβάλλον και για την τσέπη μας, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλυβίων,
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε παρών σε κάθε προσπάθεια που αφορά στο περιβάλλον. Είπε επίσης ότι σε μερικά σημεία του Δήμου έχει αρχίσει η διαδικασία τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ενέργειας.

Να αφαιρεθεί το έξοδο αγοράς τέτοιων λαμπτήρων από το φορολογητέο εισόδημα, όπως ισχύει για άλλες δαπάνες, πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

• • Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι τρελό να αφαιρείται η δαπάνη για γυμναστήρια και κομμωτήρια και να μην αφαιρείται η δαπάνη για την αγορά λαμπτήρωνεφάπαξ, που μπορούν να κάνουν οικονομία.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής,
Επισημαίνεται ότι ο ΣΚΑΪ και η Philips, θα διανείμουν τους λαμπτήρες στις 26 Ιανουαρίου σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαϊδα, και στις 2 Φεβρουαρίου σε Αγία Παρασκευή, Κορυδαλλό, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Πάτρα και Αλιβέρι.
Πηγή: skai.gr