Νοσοκομείο Πατρών: Απειλούν με πειθαρχικές διώξεις όσους ταΐζουν σκυλιά!

Η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου

Mε πειθαρχικές διώξεις απειλεί ο διοικητής του νοσοκομείου Πατρών Θεόδωρος Πισιμίσης όσους εργαζομένους του νοσοκομείου διαπράξουν το έγκλημα να… ταΐζουν σκύλους στην αυλή του νοσοκομείου!

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών, παρά τη δημόσια κατακραυγή συνεχίζει να έχει εν ισχύι μια ασύλληπτη απόφαση που στοχοποιεί τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Πισιμίσης, αντί να λάβει πρωτοβουλίες όπως οφείλει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να συγκεντρωθούν τα σκυλιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε ειδικό χώρο, και να υποβληθούν σε στείρωση, έβγαλε το εξής Διοικητικό Διάταγμα: «Όποιος υπάλληλος συλληφθεί από το αρμόδιο προσωπικό ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου να δίνει τροφή στα σκυλιά στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου θα ξεκινούν αυτόματα πειθαρχικές διώξεις».

«Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος που θα πράξει το αυτονόητο να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η διοίκηση, θα υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη. Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πεινασμένα σκυλιά είναι πολύ πιο επιθετικά» τονίζει η Ομοσπονδία.

Ασφαλώς και άμεσα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα για ασθενείς και επισκέπτες, διευκρινίζει. «Αυτή είναι μια από τις αρμοδιότητες για τις οποίες πληρώνεται ο διοικητής ενός νοσοκομείου. Όχι όμως και να ποινικοποιούμε τους υπαλλήλους που τα ταίζουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ποιο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει ποινές, για τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων επειδή ταΐζουν σκυλιά. Ωραία απόφαση. Να την κορνιζάρουμε!!!» σχολιάζουν σκωπτικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Πηγή: skai.gr