Κλείσιμο

Μαθητική αναδάσωση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Με μαθητική αναδάσωση σε περιοχές του Κοκκιναρά Πεντέλης που κάηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2009 συνεχίστηκαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου οι δράσεις από το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Πεντελικού και τον Δήμο Κηφισιάς.

Η αναδάσωση πέρα από τη δημιουργία νέου δάσους, είχε ως στόχο και την θωράκιση των περιοχών από δυνατές καταιγίδες και κατολισθήσεις. Το ραντεβού στην αναδάσωση δόθηκε στο τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά.

Στην αναδάσωση έλαβαν μέρος μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Νέα Ερυθραία, την Κηφισιά, την Εκάλη, το Μαρούσι, την Πεύκη, την Άνοιξη και εθελοντές από πάρα πολλές περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικά στην δράση έλαβαν μέρος μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του 1ου Λυκείου Κηφισιάς, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, του 1ου λυκείου Αμαρουσίου, του 2ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, του Πειραματικού λυκείου Αμαρουσίου, του 5ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, του 4ου Λυκείου Κηφισιάς, του 2ου γυμνασίου Διονύσου και αρκετοί εθελοντές.

Οι εθελοντές φύτεψαν μικρά δέντρα και συγκεκριμένα πεύκα και βελανιδιές και στόχος είναι να δημιουργηθούν στο μέλλον μεικτά δάση σε περιαστικές περιοχές.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου