Συνεχίζεται η προσπάθεια απορρύπανσης μετά το ναυάγιο στην Αταλάντη

Συνεχίζεται και σήμερα η προσπάθεια απορρύπανσης του Σαρωνικού κόλπου, ύστερα από τη βύθιση μικρού δεξαμενόπλοιου χθες τα ξημερώματα πίσω από τη νησίδα Αταλάντη.

Απο σήμερα το πρωί παρατηρείται ρύπανση με πετρελαιοειδή στην παραλία Σελήνια της Σαλαμίνας, ενώ η ρύπανση αντιμετωπίζεται ύστερα από την έγκαιρη επέμβαση των σκαφών του λιμενικού σώματος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, στην οποία αναφέρεται ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να απορρυπανθεί η περιοχή, καθώς αποτελεί πρωταρχικό της στόχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την παρούσα ενημερώνουμε ότι χθες 10 Σεπτεμβρίου 2017 και περί ώρα 02:30 το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο της εταιρείας μας ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της νήσου Αταλάντης, βυθίστηκε έμφορτο. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε. Το πλοίο μετέφερε περί τους 2.200 mts Fuel oil και περί τους 340 mts marine gas oil.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν σχετικά οι αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία προέβη άμεσα στην ανάθεση εργασιών ναυαγιαίρεσης και προστασίας / καθαρισμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην εταιρεία ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΡΥΜΟΥΛΚΑ Ν.Ε. , η οποία λίγο μετά το συμβάν έσπευσε στην περιοχή με όλα τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, προκειμένου να περιορίσει και εν τέλει σταματήσει την διαρροή του φορτίου.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2017 ποντίστηκε πλωτό φράγμα γύρω από το πλοίο, ενώ μετέβησαν στην περιοχή και βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, ένας πλωτός γερανός, δύο λάντζες, 2 σκάφη περισυλλογής και άλλα βοηθητικά σκάφη με τον απαραίτητο εξοπλισμό, δύτες και εξειδικευμένο προσωπικό.

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιρρύπανση της περιοχής, προσπάθεια για την οποία η εταιρεία μας δεν φείδεται μέσων, καθώς αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.

Η εταιρεία θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη με νέα ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr