ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Διοργανώνουμε αναδάσωση στην Πεντέλη

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, το "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Κηφισιάς, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Θα φυτέψουμε 8.000 νέα μικρά δένδρα. Επίσης, θα πρέπει να φροντίσουμε τα δένδρα που έχουμε ήδη φυτέψει τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, μετά τις πολλές χιονοπτώσεις.

Σημείο συνάντησης, το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά, στις 10 το πρωί.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και του 2009.

Στην αναδάσωση μπορούν να λάβουν μέρος, εθελοντικές ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, και στη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr, υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση.

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα 213 2038291 & 292 και το Σαββατοκύριακο στο τηλέφωνο 210 6131461.

Πηγή: skai.gr