Η καταιγίδα Κέιτι αναστατώνει Αγγλία και Ουαλία

Ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φτάνουν σε ταχύτητα περίπου τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα «μαστιγώνουν» την Αγγλία και την Ουαλία, καθώς η Καταιγίδα Κέιτι συνεχίζει «χτυπά» το τριήμερο του Καθολικού Πάσχα.

Δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έχουν ακυρωθεί ή ανακατευθυνθεί σε άλλους αερολιμένες, ενώ ακυρώσεις έχουν αναφερθεί και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της αγγλικής πρωτεύουσας, το Χίθροου.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εκδοθεί 23 προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμύρας. Οι πάροχοι ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων στις νότιες περιοχές του Σάσεξ, του Σάρεϊ και του Κεντ.

Η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει καλέσει τους κατοίκους του Λονδίνου και των νότιων περιοχών να είναι σε εγρήγορση για κακοκαιρία (Amber Warning).

Προβλήματα παρατηρούνται και στην κίνηση των οχημάτων σε διάφορες εθνικές οδικές αρτηρίες, καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά το εορταστικό τριήμερο.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματισμό λόγω των ισχυρών ανέμων.
Πηγή: skai.gr