Σύσκεψη φορέων για την προστασία και ανάδειξη του Ασωπού

Η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την από κοινού υλοποίηση προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη του Ασωπού αποφασίστηκε στη σημερινή (Παρασκευή) σύσκεψη φορέων της περιοχής Ορωπού, όπου παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Από όλες τις
πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία «Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης», καθώς δεν είναι δυνατόν -όπως τονίστηκε- να μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας η Περιφέρεια Αττικής με δεδομένο ότι ο Ασωπός στο μεγαλύτερό του μέρος βρίσκεται εντός της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στον δήμο Ωρωπού.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση για την εξέλιξη των έργων του δήμου Ωρωπού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε έργα όπως τα σχολεία του Καπανδριτίου, ο Παιδικός Σταθμός Ωρωπού, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Ασωπού και το αντιπλημμυρικό της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων, για τα οποία τέθηκαν τα τελικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του δήμου ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τις νέες μελέτες που εκπονούνται και θα υποβληθούν στην Περιφέρεια προς χρηματοδότηση.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ