Φώκια κάθεται στην πλάτη φάλαινας

Η αυστραλή φωτογράφος Robyn Malcolm φωτογραφίζοντας πρόσφατα φάλαινες στις ακτές της Αυστραλίας στην περιοχή Eden έπιασε στο φακό της ένα σπάνιο στιγμιότυπο, μία φώκια να κάθεται στην πλάτη μίας φάλαινας...

Η φωτογράφος δήλωσε σε αυστραλιανά μέσα πως στην καριέρα της έχει κατά καιρούς δει πολλά παράξενα πράγματα αλλά η συγκεκριμένη συνύπαρξη φώκιας και φάλαινας της ήταν κάτι εντελώς νέο.

Αναλυτικότερα η φωτογράφος τόνισε πως βρισκόταν στο σκάφος της ανοιχτά των ακτών της Eden σε σημείο στο οποίο φωτογράφιζε φώκιες αλλά και θαλασσινά πτηνά να τρώνε το πρωί. Στην περιοχή υπήρχε μεγάλος αριθμός ζώων και η ίδια τόνισε πως είχε απλά στοχεύσει με το φακό της στην περιοχή όπου υπήρχαν τα περισσότερα ζώα, ελπίζοντας πως θα έχει στο τέλος κάποια εξαιρετικά πλάνα.

Γυρίζοντας στη βάση της λίγες ώρες αργότερα και βλέποντας τα πλάνα που είχε τραβήξει βρέθηκε μπροστά στη φωτογραφία που απεικονίζει μία φώκια να βρίσκεται στην πλάτη μίας φάλαινας στοιχείο εξαιρετικά σπάνιο, καθώς ναι μεν οι φώκιες είναι φιλικές αλλά σπάνια πλησιάζουν τα κήτη. Η Robyn Malcolm τόνισε επίσης πως το συγκεκριμένο στιγμιότυπο πιθανότατα είναι ένα «παιχνίδι» της τύχης καθώς η φάλαινα φαίνεται πως αναδύθηκε στο σημείο που έτυχε να κολυμπά εκείνη τη στιγμή η φώκια. Η ίδια επίσης σημείωσε πως πολλοί χρήστες στα social media έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αλλά όπως είπε «η κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μου μηχανής είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε θέλει να διαπιστώσει τη γνησιότητα του πλάνου».
Πηγή: skai.gr