Νεκρός ακόμη ένας λευκός ρινόκερος

Η Nabire, μία λευκή ρινόκερος άφησε την τελευταία της πνοή στο ζωολογικό κήπο Dvur Kralove στην Τσεχία. Η ανακοίνωση του διευθυντή του ζωολογικού κήπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη απώλεια είναι εξαιρετικά μεγάλη όχι τόσο για τον ζωολογικό κήπο όσο για το ίδιο το είδος των λευκών ρινόκερων οι οποίοι είναι πλέον μόλις 4 σε όλο τον κόσμο.

Ο θάνατος του ζώου επήλθε από μία κύστη η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί καθώς η γεννημένη το 1983, σε αιχμαλωσία Nabire αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μία πληθώρα προβλημάτων υγείας.

Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του είδους βρίσκονται επίσης υπό προστασία, στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο αλλά και στο καταφύγιο άγριων ζώων της Κένυας. Αναλυτικά στο Σαν Ντιέγκο βρίσκεται ένα ζώο, η θηλυκή Nadela, η οποία όμως βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία. Στο καταφύγιο άγριων ζώων της Κένυας βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ζώα για τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η αναπαραγωγή.

Για τη σωτηρία του είδους, το οποίο έχει υποφέρει την απίστευτη αγριότητα του ανθρώπου λόγω των ιδιοτήτων που φαίνεται πως έχει το κέρατό του, έχει δημιουργηθεί ένα project το οποίο σκοπεύει σταδιακά να υποβοηθήσει την αναπαραγωγή ζώων, στοιχείο το οποίο πλέον θεωρείται πιο κρίσιμο από ποτέ.
Πηγή: skai.gr