Σωτήρια επέμβαση της 5ης ΕΜΑΚ για τη διάσωση εγκλωβισμένου σκύλου

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα κυνηγόσκυλο η επιχείρηση που οργάνωσε την Τρίτη το πρωί η 5η Ειδική Μονάδα Επιχείρησης Καταστροφών. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος ενώ περπατούσε μαζί του στα οχυρά Μπιζανίου, είδε το σκύλο να χάνεται από προσώπου γης.

Σύμφωνα με το vimanews.gr, το άτυχο ζώο έπεσε σε μία φυσική οπή του εδάφους και παρέμενε εγκλωβισμένο σε βάθος δώδεκα περίπου μέτρων, με τον ιδιοκτήτη του να αδυνατεί να του παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια.

3595158120.jpg

Οι πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ, με επικεφαλής τον Διοικητή Ευάγγελο Μπαλατσό, που έφτασαν στο σημείο οργάνωσαν μια επιχείρηση με υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς χρειάστηκε ένας άνδρας να κατέβει στο στενό βάραθρο για να δέσει τον σκύλο και να τον τραβήξει πάνω, κάτι που δεν ήταν απλό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να σκάψει για να ανοίξει το πλάτος της τρύπας και να φτάσει μέχρι το σημείο που βρισκόταν εγκλωβισμένο το ζώο.

3692883240.jpg

Μετά από προσπάθεια μισής περίπου ώρας το ζώο ανασύρθηκε χωρίς τραύματα και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του που παρακολουθούσε με αγωνία την όλη επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί
πως η 5η ΕΜΑΚ έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια πολλές ανάλογες περιπτώσεις με εγκλωβισμούς ζώων, έχοντας ανταποκριθεί στο σύνολό τους.
Πηγή: skai.gr