Ιωάννινα: "Σφράγισαν" 4 κουτάβια σε αποθήκη και τούς έριξαν ποντικοφάρμακo

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με αδέσποτα ζώα αποκαλύφθηκε την Παρασκευή το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, όταν σε μια αποθήκη βρέθηκαν δηλητηριασμένα δύο κουτάβια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο vimanews.gr η φιλοζωική οργάνωση Animal Action, πριν τέσσερις μέρες μέλος του συλλόγου είδε ένα σκυλάκι να κάθεται έξω από ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα. Προσπάθησε να το προσεγγίσει και να το φροντίσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του να μεταφερθεί στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, αλλά η σκυλίτσα φοβήθηκε και έφυγε.

Σε καθημερινή αναζήτηση της στην περιοχή, την Παρασκευή, πλησιάζοντας στο χώρο, τα μέλη της οργάνωσης διαπίστωσαν πως το οίκημα είχε σφραγιστεί εξωτερικά, και σε έλεγχο που έκανε, άκουσε ότι μέσα υπήρχαν κουταβάκια. Προφανώς, «ανθρώπινα χέρια» σφράγισαν τις εισόδους για να μη μπορούν να βγουν η μητέρα και τα κουτάβια, θέλοντας να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Μπαίνοντας στο χώρο τα μέλη της Animal Action, αφού πρώτα απομάκρυναν ξύλα και λαμαρίνες, διαπίστωσαν πως το μισό το πάτωμα είχε υποχωρήσει, και σε ένα τελάρο είχε τοποθετηθεί ποντικοφάρμακο για να σκοτώσουν τα ζώα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και απεγκλωβίστηκαν τα δύο κουταβάκια από τα τέσσερα που υπήρχαν στο οίκημα, ενώ τα άλλα δύο δυστυχώς βρέθηκαν νεκρά. Η μητέρα τους αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες.

Από την Animal Action ζητείται οικογένεια για τα δύο κουτάβια και υιοθεσία τους θα γίνει μέσω της Animal Action σε συνεργασία με το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.
Πηγή: skai.gr