Εμφανίστηκαν ξανά τα τρία αρκουδάκια στο Μέτσοβο

Τα τρία αρκουδάκια επισκέφτηκαν και πάλι, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τους εμφάνιση σε γειτονιά του Μετσόβου, την περιοχή. Αργά την Πέμπτη τη νύχτα, κάτοικος του Μετσόβου τα εντόπισε να αναζητούν τροφή σε μικρό κάδο σκουπιδιών. Μάλιστα, είχαν καταφέρει να τον αναποδογυρίσουν, ώστε να αδειάσει το περιεχόμενο του και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση.

Για την υπόθεση, οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει την «Καλλιστώ» και το Δασαρχείο Μετσόβου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της περιβαλλοντικής οργάνωσης η οποία συνεργάζεται με το Δασαρχείο, κ. Θεοδωρίδης είπε ότι αναμένεται άμεσα να συσταθεί μια 5μελής τοπική επιτροπή για την διαχείριση της κατάστασης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα αρκουδάκια, πολύ πιθανόν, να έχουν χάσει την μητέρα τους και την ημέρα κρύβονται, ενώ το βράδυ βγαίνουν για αναζήτηση τροφής.

Η εμφάνιση αρκούδων στους δρόμους του Μετσόβου το τελευταίο διάστημα είναι συχνό φαινόμενο το οποίο παρακολουθεί το Δασαρχείο της περιοχής. Καθημερινά, οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάνουν συστάσεις στους κατοίκους να μην αφήνουν σακούλες σκουπιδιών στους δρόμους, ενώ σε συνεργασία με τον δήμο ασφαλίζονται οι κάδοι σκουπιδιών.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr