Δράσεις Κυριακή 15 Ιουνίου: Καθαρισμός στην Πεντέλη και στην Νάουσα

Την Κυριακή 15 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, τον δήμο Πεντέλης και τον δήμο Νάουσας συνεχίζει τους καθαρισμούς σε περιαστικά δάση και αστικές περιοχές. Οι καθαρισμοί τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνουν σε δάση της Νέας Πεντέλης και στους ελεύθερους χώρους πρασίνου της Νάουσας.

Σημείο συνάντησης για τον δήμο Πεντέλης:
Στο δάσος του Ναυτικού Νοσοκομείου στην οδό 25ης Μαρτίου, ώρα 9 το πρωί.

Σημείο συνάντησης για τη Νάουσα:
Μπροστά από το δημαρχείο στην οδό Δημαρχίας 30, ώρα 9 το πρωί.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε αρχές Μαΐου και γίνονται εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δράσεις θα γίνονται σε Υμηττό, Πεντέλη , Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Τα συνεργεία των Δήμων θα κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι θα μπορούν να μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, από τις αρχές του Ιουνίου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume


View Καθαρισμός στην Πεντέλη in a larger map
Πηγή: skai.gr