Αρχίζει από την Κυριακή η δράση του ΣΚΑΪ «Γίνε και Εσύ Δεντροφύλακας»

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αρχίζει από την Κυριακή 4 Μαΐου το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ «Γίνε και Εσύ Δεντροφύλακας».

Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Περιλαμβάνει εθελοντικούς καθαρισμούς σε περιαστικά δάση και συμμετοχή εθελοντών σε πυροφυλάκια σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή την Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί, θα γίνουν καθαρισμοί σε δάση γύρω από τον Υμηττό με τη βοήθεια των δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα και Ηλιούπολης.

Σημεία συνάντησης:

Στη Βούλα στην πλατεία Πανοράματος διασταύρωση των οδών Ζακύνθου και Υμηττού
Στη Βάρη στο τέρμα της οδού Τριπόλεως
Στο Βύρωνα στο πυροφυλάκιο της λεωφόρου Κατεχάκη
Στην Ηλιούπολη στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην οδό Μαραθωνομάχων.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά αρχές Μαΐου και κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου θα γίνουν εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι δράσεις θα γίνουν σε Υμηττό, Πεντέλη, Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Τα συνεργεία των Δήμων θα κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Επίσης, καθαρισμοί θα γίνουν σε πάρκα και πλατείες. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι θα μπορούν να μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, από τις αρχές του Ιουνίου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume


View Kαθαρισμούς σε περιαστικά δάση του Υμηττού in a larger map
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου