Λαθροθήρες σκότωσαν δεκάδες ελέφαντες με κυάνιο στη Ζιμπάμπουε

Περισσότερους από 80 ελέφαντες έχουν σκοτώσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες λαθροθήρες στη Ζιμπάμπουε, δηλητηριάζοντας τις πηγές νερού των ζώων με κυάνιο, και θέτοντας σε κίνδυνο έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ελεφάντων στον κόσμο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος της αφρικανικής χώρας, Σέιβιουρ Κασουκουγουέρε.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο εθνικό πάρκο Χουάνγκε, το μεγαλύτερο της Ζιμπάμπουε, όπου αστυνομικοί και δασονόμοι έχουν κατά τις τελευταίες ημέρες εντοπίσει χαυλιόδοντες, κυάνιο και άλλες παγίδες, στο πλαίσιο ερευνών σε οικισμούς της περιοχής.

«Κηρύσσουμε πόλεμο στους λαθροθήρες. Απαντάμε με όλη μας τη δύναμη καθώς η άγρια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ελεφάντων που σκοτώνουν, είναι μέρος του φυσικού πλούτου που θέλουμε να ωφελήσει τον λαό της Ζιμπάμπουε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ο κ. Κασουκουγουέρε.

Η Ζιμπάμπουε εκτιμάται πως φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα κοπάδια ελεφάντων. Περίπου 40.000 υπολογίζεται ότι ζουν στα εδάφη του πάρκου Χουάνγκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ