Καθαρή η Λήμνος μέσω ΕΣΠΑ

«Παρά την έλλειψη προσωπικού και την πολύ μεγάλη μείωση των χρηματοδοτήσεων o δήμος Λήμνου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διατηρεί το νησί μας καθαρό και τα καταφέρνει», δήλωσε ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής με αφορμή τη σημερινή παραλαβή εξοπλισμού αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού συστήματος συλλογής - μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου.

Ο εξοπλισμός αυτός, που παρελήφθη σήμερα, περιλαμβάνει δυο σάρωθρα οχήματα τεσσάρων και δύο κυβικών και ένα καλαθοφόρο όχημα, ενώ ήδη έχουν παραληφθεί 30 κάδοι κοντέινερ για ογκώδη απορρίμματα. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στο νησί, ο δήμος Λήμνου προχωρά στον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου,«παρά το γεγονός ότι δεν έχει την σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη» τονίζει ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Τέλος, ετοιμάστηκε και θα ακούγεται καθημερινά στα ραδιόφωνα ένα σποτ για την καθαριότητα και ιδίως την ανακύκλωση, «που όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε μετά την πολύ επιτυχημένη εφαρμογή της στο αρχικό πιλοτικό στάδιο. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε τη Λήμνο καθαρή, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις ακτές μας και να χαιρόμαστε μαζί με τους επισκέπτες την ομορφιά του νησιού μας», καταλήγει ο δήμαρχος Λήμνου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ