3 Φεβρουαρίου καθαρίζουμε στις εκβολές του ποταμού Νέστου

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΙ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα" την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου καθαρίζουμε στις εκβολές του ποταμού Νέστου και σε μονοπάτια της παραποτάμιας περιοχής στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο Σκάι σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Νέστου και την Οικολογική Κίνηση του νομού Καβάλας, διοργανώνει καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Νέστου και σε μονοπάτια της παραποτάμιας περιοχής. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στη χώρα μας, βάσει της συνθήκης Ραμσάρ, προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας.

Σημείο συνάντησης: το αναψυκτήριο στην παραποτάμια περιοχή του Νέστου στη Χρυσούπολη στις 10 το πρωί.

Οι εθελοντές θα καθαρίσουν την περιοχή από μπάζα και σκουπίδια και επίσης θα γίνει:

·      Διαδραστική ενημέρωση μαθητών για την παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων, ενημέρωση για τον υγροβιότοπο του ποταμού Νέστου καθώς και του Δέλτα, από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας. 

·      Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον υγροβιότοπο του ποταμού Νέστου.

·      Παρατήρηση και καταγραφή του φυτικού και ζωικού βασιλείου του ποταμού Νέστου.

Στον καθαρισμό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς.

Συμμετέχοντες Σύλλογοι:

Ομάδα δασοπυρόσβεσης περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας, 1ο γυμνάσιο Χρυσούπολης, 2ο δημοτικό Χρυσούπολης, Σύλλογος προστασίας Νέστου, Εθελοντές φορέα διαχείρισης Νέστου, 1ο λύκειο Καβάλας, 2ο γυμνάσιο Ξάνθης, Περιβαλλοντική ομάδα 2ου δημοτικού Ξάνθης, Σύλλογος νέων Καβάλας, Εθελοντές δήμου Νέστου, Πολιτιστικός σύλλογος Χρυσούπολης, Σύλλογος ποντίων Νέστου, Σύλλογος περιβάλλοντος Νέστου, Σύλλογος Ν. Ξεριά, Σύλλογος Πέρνης, Σύλλογος Ερατεινού, Σύλλογος Ηπειρωτών Καβάλας, Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, Σύλλογος Πετροπηγής, Πολιτιστικός σύλλογος Ζαρκαδίας, Σύλλογος Γέροντα, Σύλλογος Χρυσοχωρίου, Πολιτιστικός σύλλογος Πλαταμώνα Καβάλας, Περιβαλλοντικός σύλλογος Συσβάτου, Σύλλογος ποντίων Διποτάμου, Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Κοσμά



Στη δράση μάς βοηθά ο συνεργαζόμενος ραδιοφωνικός σταθμός στην Καβάλα, «Alpha Ράδιο 88.6»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr