Ο Δήμαρχος που έβλεπε το δέντρο και έχασε το... δάσος

Σκουπίδια σε όλο το πάρκο, και ο Δήμος κόβει δέντρο γιατί «αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία»... 

Απογοήτευση και βαθιά θλίψη προκαλεί ο ισοπεδωτικός τρόπος αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών αναγκών του Κερατσινίου από την παρούσα δημοτική αρχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι προηγούμενες υστερούσαν σε ...έλλειμμα.

Οι προσδοκίες για καθαρό περιβάλλον και βελτίωση των ελεύθερων χώρων, δυστυχώς κατέληξαν στις «χωματερές» του Δήμου, μαζί με τις υποσχέσεις σχεδόν όλων όσοι ανέλαβαν τα ηνία της Δημοτικής Αρχής τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην περιοχή «Σελεπίτσαρι» -στο χώρο μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα και το πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου».
Πρόκειται για ένα κομμάτι πρασίνου που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Ελπίζω –και το αναφέρω δίχως ίχνος ειρωνείας- να μην έχει αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή τί συμβαίνει στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς εάν ο Δήμαρχος ή άλλοι αρμόδιοι για να επιληφθούν της καταστάσεως, γνωρίζουν και δεν πράττουν, τότε εκτός από αμέλεια και αδιαφορία θα πρέπει να αναζητήσουμε και άλλα αίτια για την απραξία.

Για γνωρίζετε λοιπόν τί συμβαίνει στο χώρο αρμοδιότητάς σας, κατέγραψα την εικόνα που επικρατούσε στον εν λόγω χώρο την 15η Ιανουαρίου 2013 (φωτογραφίες επισυνάπτονται στο mail):

- Σκουπίδια
- Κακοτεχνίες
- Σπασμένα φρεάτια όπου κινδυνεύουν να τραυματιστούν τα παιδιά που πηγαίνουν για να παίξουν στο πάρκο
- Έλλειψη φωτισμού
- Έλλειψη μικρών κάδων απορριμμάτων

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στο ίδιο πάρκο-χωματερή, ο Δήμος εντόπισε δέντρο το οποίο –κατά τους ισχυρισμούς του Δημάρχου σε ερώτηση δημοσιογράφου- αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία! Είδαν το δέντρο –που παρεμπιπτόντως δε φαινόταν να έχει πρόβλημα- και δεν είδαν τους σωρούς των σκουπιδιών!

Με την ελπίδα να βρεθεί κάποια αρμόδια Αρχή που θα δείξει ενδιαφέρον...

Δείτε τις φωτογραφίες

Το δέντρο κομμένο πλέον δεν απειλεί την δημόσια υγεία



Μια χαράδρα με σκουπίδια που δεν αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία



Μια ρομαντική γωνιά.. 



Η βρύση με το γάργαρο νερό



Και ένα ακόμη τυχαίο πλάνο


Πηγή: skai.gr