ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα! Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε το ΟΑΚΑ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας αυτή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε το ΟΑΚΑ και την γέφυρα Μάναρη στην Τρίπολη

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

 
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

1. Μαρούσι – Καθαρισμός Ο.Α.Κ.Α.

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και το Δήμο Αμαρουσίου, διοργανώνουν φροντίδα και καθαρισμό στους κοινόχρηστους χώρους του ΟΑΚΑ.

Μαζεύουμε σκουπίδια, πλαστικά και περιποιούμαστε τους χώρους πρασίνου. Θα φροντίσουμε το Τείχος των Εθνών και τους χώρους γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο.

Εκτός από τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στη δράση, θα συμμετέχουν στον καθαρισμό 35 αθλητικά σωματεία, τα οποία χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ αλλά και εθελοντικοί φορείς του Δήμου Αμαρουσίου.

Για τις μετακινήσεις των εθελοντών, εντός του ΟΑΚΑ, θα υπάρχει πούλμαν του δήμου Αμαρουσίου και οχήματα του αθλητικού κέντρου. Επίσης, ο Δήμος θα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά με ειδικά απορριμματοφόρα, κατά τη διάρκεια της δράσης.

Σημείο συνάντησης, η Πύλη Α του ΟΑΚΑ από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη, όπου θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης οχημάτων στις 10 το πρωί. Ακόμα, όσοι από τους εθελοντές επιθυμούν να μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό, μπορούν να αποβιβαστούν στο σταθμό «Ειρήνη» και να κατευθυνθούν προς το χώρο της δράσης.

Συμμετέχουν:

Σύλλογοι

ΑΣΕ Δούκας, ΑΠΣ Ο Πρωταθλητής, Γ. Σ Χαλανδρίου, ΠΣΑΚ, Α.Ο Αργώ, Πρωτοπόροι, Α.Ο Αετός, Α.Σ Μαρούσι 2004, ΑΟ Αίαντας, ΙΩΝΑΣ, Σύλλογος Παράδεισος Αμαρουσίου, Σύλλογος Αγία Μαρίνα, Σύλλογος Γυναικών «Παναθηναϊκή», Ένωση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, Σύλλογος Φιλάθλων Πεύκης, Σύλλογος Αμαρυσία, Σύλλογος Πνοή, Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Αμαρουσίου, Εργαζόμενοι Πνευματικού Κέντρου, Αθλητικός Όμιλος Αχιλλέας, Σύλλογος Κηφισιάς Αμαρυσία, Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου, Ένωση Πολιτών, Σύλλογος Νόστος, Σύλλογος Κασταλία, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Ομάδες Παίδων Μπάσκετ Αμαρουσίο, ΟΦΝΙ-Νηρηϊδες, Σύλλογος Γονέων Πειραματικού Σχολείου Αμαρουσίου, Αθλητικός Σύλλογος Αττικής «Ναυτίλος», ΑΣ Κηφισιά 2010, ΑΟ Πεντέλης, ΑΚ Μεσόγειος, Σύλλογος Αθλητών Κάτω Κηφισιάς.

Φορείς

Παναθηναϊκή Συμμαχία, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, Ακαδημίες ΑΕΚ, ΕΟΣΦΑ.Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Εθελοντές ΣΠΑΠ, Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου, Σύλλογος Νέων Αμαρουσίου, Σύλλογος Νέων Χαλανδρίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, Φυσιολατρικός Σύλλογος «Έκφραση», Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, Σύλλογος Άγιος Κωνσταντίνος, Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Σύλλογος Προστασίας «Αγίου Θωμά»., Πολιτιστικός Σύλλογος «Δωδώνη», Σύλλογος Προστασίας «Ψαλίδι» Αμαρουσίου, Τμήμα συντήρησης Αθλητικών Χώρων ΟΑΚΑ, Ηλεκτρολόγοι ΟΑΚΑ, Εργαζόμενοι Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών, Γυμναστικός Σύλλογος Πετρούπολης, Όμιλος Νηρέας Χαλανδρίου, Όμιλος Ποσειδών, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Φιλαδέλφεια.


2. Τρίπολη - Καθαρισμός γέφυρας Μάναρη


Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και πολιτιστικούς συλλόγους της Αρκαδίας, διοργανώνει καθαρισμό στην ιστορική γέφυρα Μάναρη.

Η γέφυρα Μάναρη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη ακολουθώντας την εθνική οδό προς Καλαμάτα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 110 χρόνια και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πέτρινες και θολωτές γέφυρες σε όλη την Ελλάδα. Πάνω της φέρει ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής Μύλων - Καλαμάτας και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής.

Σημείο συνάντησης, η γέφυρα Μάναρη στις 10 το πρωί. Μετά την Τρίπολη, συναντάμε τα νέα διόδια με ονομασία «Γέφυρα Μάναρη». Το σημείο συνάντησης είναι 300 μέτρα μετά τα διόδια με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Στον καθαρισμό συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Γέφυρας Μάναρη», η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αρκαδίας, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.


ΣΚΑΪ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προβολή Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα! Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
 
Χατζηδάκης για Πάρκο Τρίτση: Εντός Σεπτεμβρίου άμεση και καθαρή λύση
Εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει δοθεί μια άμεση και καθαρή λύση για το Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"...
20.08.2019, 17:15
Κρήτη:Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΟΑΚ για τα νεκρά ψάρια στο φράγμα Αποσελέμη
Για το ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες δειγματοληψίες (νερού και ψαριών) και έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες...
20.08.2019, 14:54
Κρήτη: Γέμισε με νεκρά ψάρια το φράγμα Αποσελέμη (pics)
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς υπάρχει ανησυχία για την ποιότητα του νερού, ενώ κάποιοι...
20.08.2019, 10:13
Κένυα: Όταν τα βραχιόλια από ελεφαντόδοντο μετατρέπονται σε... χειροπέδες
Μια Ισπανίδα συνελήφθη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, επειδή φορούσε ένα βραχιόλι από...
19.08.2019, 21:42
Λήψη άμεσων μέτρων για το Πάρκο Τρίτση ζητά ο Δήμος Ιλίου από τον Χατζηδάκη
Να αναλάβουν την ευθύνη οι αρμόδιοι και να ληφθούν μέτρα για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το...
19.08.2019, 12:14
Όλοι μαζί μπορούμε και στο περιβάλλον: Πότισμα δέντρων στην Πεντέλη
Την Κυριακή 25 Aυγούστου, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την...
19.08.2019, 11:07
Πνίγονται από τα σκουπίδια Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη (φωτό+βίντεο)
Άθλια είναι η κατάσταση, ειδικά τον τελευταίο καιρό, στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη, εξαιτίας των...
19.08.2019, 08:56
Ισλανδία: «Ταφόπλακα» για παγετώνα που χάθηκε λόγω κλίματος
Σε μια συμβολική κίνηση για να προσελκύσει την προσοχή στο πρόβλημα, η Ισλανδία θα προβεί σήμερα στα...
18.08.2019, 11:19
«Βούλιαξε» στα σκουπίδια το Θυμάρι Αναβύσσου (pics)
Σακούλες γεμάτες σκουπίδια, μπάζα και άλλα υλικά έχουν ξεχειλίσει σε κάδους στο Θυμάρι Αναβύσσου στον Δήμο...
18.08.2019, 10:23
Τα πρώτα κάθετα δάση της Αφρικής φυτεύονται στο Κάιρο
Πρόκειται για τρεις επταόροφες πολυκατοικίες κτισμένες σε μορφή κύβου, πλάτους και ύψους 30 μέτρων, που θα...
17.08.2019, 15:45

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 26  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.