Μετακόμιση με... ποδήλατο (video)

Η μετακόμιση είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και, μερικές φορές, κοστοβόρα διαδικασία. Πολλοί χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μιας μεταφορικής εταιρίας, ενώ άλλοι κάνουν πολλαπλές διαδρομές με το αυτοκίνητό τους, με το στρώμα δεμένο στην οροφή και το πορτ-μπαγκάζ ανοιχτό γεμάτο κούτες.

Ένα ζευγάρι στο Μέριλαντ των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ένα εναλλακτικό μέσο για να μεταφέρει όλο το νοικοκυριό του σε νέο σπίτι: το ποδήλατο.

Ο Άντονι και η Τζες Ράϊς πούλησαν τα αυτοκίνητα τους πριν ένα χρόνο. Έκτοτε, χρησιμοποιούν ποδήλατά ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Άντονι δουλεύει σε κατάστημα ποδηλάτων και η Τζες είναι δικηγόρος περιβαλλοντικού δικαίου.

Όταν λοιπόν χρειάστηκε να μετακομίσουν σε νέο σπίτι, περίπου ένα μίλι μακριά, σκέφτηκαν αστειευόμενοι να το κάνουν με τα ποδήλατά τους. Αλλά η αστεία ιδέα τους έτυχε υποστήριξης από φίλους και φανατικούς ποδηλάτες της περιοχής.

Περίπου 25 ποδηλάτες βοήθησαν, ενώ ένας πρόσεφερε ένα τρέϊλερ ποδηλάτου με τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 136 κιλά. H μετακόμιση διήρκησε δυο ώρες - "νόμιζα πως θα χρειαζόμασταν δυο μέρες," δήλωσε ο Άντονι Ράϊς.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως τα κάταφεραν!

Anthony & Jess' Big Bike Move from Greenbelt Bike Videos on Vimeo.

Πηγή: skai.gr