Βρέθηκε νεκρή βίδρα σε αλιευτικά εργαλεία στη λίμνη της Καστοριάς

«Κίνδυνο – θάνατο» αποτελούν κάποια είδη αλιευτικών εργαλείων για τα την άγρια πανίδα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», με αφορμή την ανακάλυψη νεκρής βίδρας στη λίμνη Καστοριάς.

Ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός, ότι πολλά από τα αλιευτικά εργαλεία περιέχουν ζωντανό δόλωμα, σε περιορισμένο χώρο και παραμένουν βυθισμένα για μεγάλο διάστημα στο ίδιο σημείο, επισημαίνει η οικολογική οργάνωση.

Το εγκλωβισμένο νεκρό ζώο εντοπίστηκε σε αλιευτικά εργαλεία (νταούλια: είδος κυκλικής ιχθυοπαγίδας), μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, κοντά σε παράκτια βραχώδη περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ενήλικη θηλυκή βίδρα, νεκρή τουλάχιστον πέντε-επτά ημερών.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν το Δασαρχείο Καστοριάς, η Αστυνομία, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και η Επιτροπή Λίμνης του Δήμου Καστοριάς.

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση, η βίδρα στην Ελλάδα είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση (σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας ανήκει στην κατηγορία «Κινδυνεύον»). Ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών αλλά και σε παράκτιες περιοχές. Η παρουσία της σε ποτάμια και λίμνες αποτελεί δείκτη καθαρότητας του νερού και εύρυθμης λειτουργίας του οικοσυστήματος.
Πηγή: skai.gr