Κλείσιμο

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Στο 60-40 «κλειδώνει» η αναλογία πράσινου-τσιμέντου για το Πάρκο του Ελληνικού, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου για την αξιοποίησή του που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ.

Το σχέδιο αξιοποίησης περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 5.249 στρέμματα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά, 529 στρέμματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά και 426 στρέμματα, ακίνητα που περιέρχονται στην εταιρία "Ελληνικό ΑΕ.

Στο προσχέδιο νόμου καθορίζονται οι χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης, ενώ οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες με διαδικασίες εξπρές θα εκδίδονται από το ΥΠΕΚΑ μέσα σε 20 ημέρες.

Σε άμεση προτεραιότητα είναι η κατεδάφιση υφισταμένων κτιρίων και η έξωση των μισθωτών- εντός 30 ημερών- ώστε το πάρκο να «απελευθερωθεί» για χρήσεις όπως καζίνο, θρησκευτικούς χώρους, γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, εκθεσιακούς χώρους, χώρους κατοικίας (αμιγούς και γενικής), επιχειρηματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα και υποδομές μεταφορών, τράπεζες.

Μέγιστη κάλυψη δόμησης καθορίζεται στο 40% ενώ -κατ΄εξαίρεση- επιτρέπονται και κτίρια μεγάλου ύψους εφόσον τεκμηριώνονται όμως από αρχιτεκτονική μελέτη.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού -που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο- λήγει στις 30 Μαρτίου, ενώ το προσχέδιο νόμου θα συζητηθεί στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο.
Πηγή: skai.gr