Καθαρισμοί στις 18 & 19 Φεβρουαρίου

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου δράση καθαρισμού:

1. Καθαρισμός στη Σκιάθο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος 'η Σκιάθος' σε συνεργασία με τον Σκάι και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου, διοργανώνει καθαρισμό στις ακτές του γειτονικού ακατοίκητου νησιού Τσουγκριά. Η μεταφορά θα γίνει με το καΐκι Καλυψώ. Σημείο συνάντησης, το λιμάνι της Σκιάθου στις 10 το πρωί.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου δράσεις καθαρισμού:

1. Καθαρισμός στη Θήβα
Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Σκάι, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό στο Άλσος της Αγίας Τριάδας, με αφορμή τη διοργάνωση του εθίμου του Βλάχικου Γάμου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δήμο της Θήβας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή των εθελοντών της πόλης, των συνεργείων του Δήμου Θηβαίων, συλλόγων, φορέων και μαθητών, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του Άλσους της Αγ.Τριάδας. Σημείο συνάντησης, το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στις 10 το πρωί.

2. Καθαρισμός στο όρος Καλλίδρομο στη Φθιώτιδα
Ο πολιτιστικός και ορειβατικός σύλλογος «Προβομάστορες» της Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Σκάι, διοργανώνουν καθαρισμό σε μονοπάτια στο όρος Καλλίδρομο. Θα γίνουν καθαρισμοί από το την κορυφή Γκιόζα έως τις ιαματικές πηγές της Δαμάστας. Σημείο συνάντησης, η πλατεία του χωριού Ελευθεροχώρι στις 9:00 το πρωί.

3. Καθαρισμός στη Χίο
Ο σύλλογος ενεργών πολιτών της Χίου σε συνεργασία με τον Σκάι, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό σε ιστορικά μονοπάτια του νησιού. Εθελοντές θα καθαρίσουν τα μονοπάτια από την Παναγία την Κουρνά μέχρι τη διασταύρωση για Άγιο Φανούριο. Σημείο συνάντησης η είσοδος της Μονής ώρα 9 το πρωί.
Πηγή: skai.gr