Με ρυθμούς χελώνας τα έργα στον Ασωπό

Μεγάλες καθυστερήσεις και παραβίαση των χρονοδιαγραμμάτων στα έργα εξυγίανσης του Ασωπού παραδέχθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία υλοποίησης των έργων» δήλωσαν χαρακτηριστικά και επισήμαναν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές για την επεξεργασία των βιομηχανικών απόβλητων και για τη μεταφορά ασφαλούς πόσιμου νερού από το Μόρνο, τόσο για τις περιοχές γύρω από τον Ασωπό, όσο και στη Μεσσαπία της Εύβοιας, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν ισχύουν όσα κατά καιρούς αναφέρονται περί επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία από το νερό ή τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής που έχουν προσβληθεί από εξασθενές χρώμιο.

Είπε ακόμα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστερεί η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή και αναζητείται λύση για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο οπωσδήποτε πρέπει να πληρωθεί από τις εγκατεστημένες και ρυπαίνουσες βιομηχανίες.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου