Μαρούσι: Θερμή υποστήριξη στην ανταποδοτική ανακύκλωση

Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, μεταλλικά κουτιά. Ό,τι ανακυκλώνεται οι μαθητές το μάζεψαν σε σακούλες και το πήγαν στα σπιτάκια της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου συμμετέχουν στις μεγάλες γιορτές ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Οι μαθητές μάζεψαν από το σχολείο αλλά και από το σπίτι τους κάθε ανακυκλώσιμο υλικό και το έστειλαν για ανακύκλωση. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας από τους 19 δήμους σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή.

Οι μαθητές κάθε σχολικού τμήματος που θα ανακυκλώσουν ομαδικά στη γιορτή της ανακύκλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου και να κερδίσουν πλούσια δώρα όπως netbook, ποδήλατα, iPod και MP4 music player.

Σημειώνεται
ότι η ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας αφού το 2010 συλλέχθηκαν 105.234 τόνοι συσκευασιών, ποσότητα κατά 75% μεγαλύτερη από το 2009, αποφέροντας μέχρι τώρα έσοδα ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Μαρούσι τέλει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στηρίζεται από το Δήμο και το υπουργείο Παιδείας.
Πηγή: skai.gr