Κλείσιμο

Ταχεία Δορυφορική Χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στον 'Eβρο

Στην ταχεία Δορυφορική Χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στον 'Eβρο προχωρά η γγ. Πολιτικής Προστασίας μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Safer.

Το χαρτογραφικό υλικό και τα δορυφορικά δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, θα αποσταλούν άμεσα σε όλους στους αρμόδιους εμπλεκομένους φορείς (Πυροσβεστικό Σώμα, Πολιτική Προστασία Έβρου, Διεύθυνση Δασών Έβρου κλπ), με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία η γενική γραμματεία για την υποβοήθηση του έργου τους.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη στην αντιμετώπιση της καταστροφής και την άμεση διαχείριση των συνεπειών της, δεδομένου ότι με τη χαρτογράφηση και τη διάθεση δορυφορικών δεδομένων, θα δοθεί η δυνατότητα της ακριβούς αποτύπωσης της έκτασης της καταστροφής.

Σημειώνεται ότι το Safer αποτελεί πρόγραμμα της ΕΕ, για τη διάθεση χαρτογραφικών και δορυφορικών δεδομένων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων και ενεργοποιείται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος, που στη χώρα μας είναι η γγ. Πολιτικής Προστασίας η οποία μετέχει σε όλες τις φάσεις του προγράμματος επί σειρά ετών.
Πηγή: skai.gr