Κλείσιμο

Εκστρατεία του ΣΚΑΪ για την περιοχή του Ελαιώνα

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιοχή του Ελαιώνα πραγματοποιεί ο ΣΚΑΪ. Ο ιερός χώρος των αρχαίων Ελλήνων, εκεί όπου φύτρωσαν τα δένδρα της ελιάς με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς, σήμερα είναι παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια με συνεχή υποβάθμιση και βιομηχανική εκμετάλλευση.

Μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, με παρουσιαστή τον Άρη Πορτοσάλτε, με ρεπορτάζ και καταθέσεις απόψεων ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με τον Ελαιώνα, θα παρουσιάσουμε την ιστορική του αξία, αλλά και το σύγχρονο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη ζωή των Αθηναίων.

Ένας πνεύμονας πρασίνου, έκτασης 9 στρεμμάτων, περιμένει τη φροντίδα μας.

Ο ΣΚΑΪ, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του «Ελαιώνα», θα διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το «δένδρο της ελιάς». Όσοι από εσάς επιθυμείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου, στο elaionas.skai.gr. Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν από κριτική επιτροπή με τη συμμετοχή της ζωγράφου Χρύσας Βέργη.

Ακόμα, ο ΣΚΑΪ θα διοργανώσει ξεναγήσεις στον χώρο του «Ελαιώνα» και στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της περιοχής
Πηγή: skai.gr