Κώστας Κόκκορης στον ΣΚΑΪ: Θα δώσουμε τέλος στην καταπάτηση με το νεκροταφείο

Τέλος στην καταπάτηση της συγκεκριμένης αναδασωτέας περιοχής του Υμηττού θα δώσει το... αυθαίρετο νεκροταφείο ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Κόκκορης υποστήριξε ότι η πράξη του Δήμου να ξεκινήσει εργασίες για νεκροταφείο την Παρασκευή σε αναδασωτέα έκταση στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού αποτέλεσε πράξη αγωνίας και απόγνωσης, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο.

«Επί 30 χρόνια όλες οι προτάσεις μας για νεκροταφείο έπεφταν στο κενό (....).Το θέμα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια λυθεί είναι πράξη αγωνίας κραυγή απόγνωσης» δήλωσε.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι το υπάρχον νεκροταφείο έχει κορεστεί και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου. «Θέλουμε ένα νεκροταφείο αξιοπρεπές και περιβαλλοντικά σωστό (...) δεν υπάρχει άλλος χώρος. Χθες οι νεκροί μας ήταν 8 σήμερα εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι μέχρι πότε θα μένουν στο ψυγείο;» ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στο χώρο του κοιμητηρίου υπάρχει ήδη ένα κτίριο από καταπάτηση. «Θα δώσουμε τέλος στην καταπάτηση του περιβάλλοντος με το νεκροταφείο και ενίσχυση της βλάστησης» είπε, ενώ επικαλέστηκε και την υποστήριξη της οικείας μητρόπολης στο θέμα.

«Δεν είμαστε αντίπαλοι με το ΥΠΕΚΑ, εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών μας στην αξιοπρέπεια. Υπάρχει άλλη πρόταση από το υπουργείο άμεσα;» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι για την εξέταση του ζητήματος την Τετάρτη πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας. 

Αναμένεται η παρέμβαση του αρμόδιου δασαρχείου και του πορίσματος της εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης του αυθαίρετου νεκροταφείου. 

Από την πλευρά της, η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι είναι θλιβερό το γεγονός οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης να δίνουν παράδειγμα αυθαιρεσίας στους πολίτες.
Πηγή: skai.gr