ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Γλυφάδα: «Αυθαίρετο»... νεκροταφείο του Δήμου με τις ευλογίες του μητροπολίτη!

Παράνομο νεκροταφείο στην Γλυφάδα, σε αναδασωτέα περιοχή εγκατέστησε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Κόκκορης. "Θέλουν να βάλουν πόδι στην Α' Ζώνη" δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μ. Καραβασίλη. Σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών το ΥΠΕΚΑ. Απίστευτες καταγγελίες από συγγενή νεκρού...

 
Η νομιμότητα στη Γλυφάδα φαίνεται να πήγε... διακοπές, καθώς σε αναδασωτέα περιοχή, ξεφύτρωσε εν μία νυκτί την Παρασκευή νεκροταφείο, με ισχυρή δύναμη της δημοτικής αστυνομίας να φυλάσσει το χώρο. Σύμφωνα δε, με καταγγελίες, χρησιμοποιήθηκε βία κατά πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τη δημιουργία του νεκροταφείου.

Το νεκροταφείο εγκατέστησε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Κόκκορης, και μάλιστα με τις "ευλογίες" του οικείου μητροπολίτη Παύλου ο οποίος μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία...

Παρά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που διέταξε διακοπή εργασιών, ο δήμαρχος προχώρησε στην ταφή όχτω νεκρών, επιχειρώντας να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο τετελεσμένο. Μάλιστα, οι εργασίες για το νεκροταφείο συνεχίζονταν κανονικά και το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι ο χώρος εγκατάστασης του κοιμητηρίου είναι σε αναδασωτέα δασική έκταση, που κάηκε στις πυρκαγιές του 2009 και υπάγεται στην Α’ ζώνη προστασίας του Υμηττού.

«Η πόλη δεν έχει νεκροταφείο με αποτέλεσμα να μένουν οι νεκροί 10 με 15 ημέρες στο ψυγείο. Ήταν απόλυτη και επιτακτική ανάγκη. Για εμένα είναι νόμιμο αυτό που κάναμε» ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας. Ο κ. Κόκκορης διέψευσε ότι πολίτες δέχθηκαν επίθεση από στελέχη του Δήμου.

Μ. Καραβασίλη: «Συνεταιρισμοί θέλουν να βάλουν πόδι στην Α’ ζώνη»
«Σειρά συνεταιρισμών θέλουν να βάλουν πόδι στην Α' Ζώνη» κατήγγειλε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα και απίστευτες αυθαιρεσίες που σημειώθηκαν παρά την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα, η περιοχή έχει καεί, είναι αναδασωτέα και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένο στο τριήμερο» τόνισε η κ. Καραβασίλη.

Όπως δήλωσε, το ΥΠΕΚΑ είναι σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με στόχο να δοθεί δικαστική εντολή για να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή έως ότου αποδοθούν ευθύνες σε όποιον λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και στον ίδιο το δήμαρχο.

Αντίκρισε χωράφια αντί για νεκροταφείο συγγενής νεκρού!
Παράλληλα, συγγενής ενός εκ των οχτώ νεκρών που ετάφησαν την Παρασκευή στο «νεκροταφείο» δήλωσε ότι από το Δήμο τού είπαν ότι ο τεθνεώς οικείος του θα ταφεί σε καινούριο νεκροταφείο στο οποίο θα γίνουν εγκαίνια παρουσία , και με έκπληξη αντίκρισε την Παρασκευή χωράφια...

«Καμία κατανυκτική ατμόσφαιρα στην κηδεία, κανένας σεβασμός όλα να γίνουν γρήγορα για να προλάβουν τις αντιδράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Τα προβλήματα δεν λύνονται με το "έτσι θέλω"
Όπως τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το «νεκροταφείο» είναι δίπλα σε σπίτια και σε αναδασωτέα περιοχή.

«Η περιοχή αποκλείστηκε χθες από απορριμματοφόρα, ανέβηκαν νεκροφόρες, παπάδες, μία τροχοβίλα εκκλησία και χωρίς καμία χωροθέτηση έγινε χώρος ταφής ανθρώπων. Απορώ με τις αρχές και την αστυνομία που πήγε εκεί και έφυγε, απορώ με ποια λογική καουμπόη κάποιος μπορεί να επεμβαίνει σε ένα δημόσιο αγαθό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «η περιοχή όντως χρειάζεται νεκροταφείο, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με το 'έτσι θέλω' χαράζοντας ένα νεκροταφείο με δικούς μας όρους και θάβοντας ορισμένους νεκρούς».

«Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις ζώνες και τις χρήσεις στον Υμηττό δεν αναφέρει τίποτε για νεκροταφείο (...) ζητούσαμε να χωροθετηθεί ένα νεκροταφείο αλλά όχι στη συγκεκριμένη έκταση» διευκρίνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
 
Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ανθρώπινη στάση έναντι της κλιματικής αλλαγής
Πρωταθλητές στην άρνηση οι Αμερικανοί, ακολουθούν οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής...
15.09.2019, 19:37
Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν πράσινα αυτοκίνητα στην έκθεση της Φρανκφούρτης
Η συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών έφτασε στην έκθεση με ποδήλατα.
14.09.2019, 20:58
Ομορφαίνει η Φωκίωνος Νέγρη με συντονισμένη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων
Συντονισμένη δράση στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος...
14.09.2019, 13:38
Το Όλοι μαζί μπορούμε και η Αντιπροσωπεία της ΕΕ καθαρίζουν τις θάλασσες
Φέτος το φθινόπωρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το «Όλοι μαζί μπορούμε» και … τα...
14.09.2019, 10:00
Κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων τον Ιούνιο σχεδιάζει η κυβέρνηση
Θεωρούνται ιδιαίτερα ρυπογόνες και ασύμφορες.
13.09.2019, 21:17
Μέρκελ προς αυτοκινητοβιομηχανίες: Επενδύστε σε πιο καθαρά αυτοκίνητα
Ηράκλειος άθλος οι στόχοι που έχει θέσει η Γερμανία για την προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε η καγκελάριος.
13.09.2019, 18:02
Παράταση για το Εθνικό Κτηματολόγιο
Παράταση δίνεται για την κατάθεση των δηλώσεων στο εθνικό Κτηματολόγιο σε περισσότερες από 15 περιφεριακές...
13.09.2019, 12:09
Η γερμανική κυβέρνηση θα ποινικοποιήσει το upskirting
Η Αγγλία και η Ουαλία ποινικοποίησαν φέτος την πρακτική αυτή, ενώ η Γαλλία είχε λάβει επίσης μέτρα προς...
12.09.2019, 20:24
Αυθαίρετα τα κτήρια που δεν διευκολύνουν ΑΜΕΑ, ποινές για το Κτηματολόγιο
Πρόστιμα για όσους αδιαφορούν για την δήλωση ακινήτων στο κτηματολόγιο και κήρυξη αυθαίρετων κτηρίων για...
12.09.2019, 20:10
Στην Περιφέρεια Αττικής πηγαίνει η διαχείριση του Πάρκου Τρίτση
Στόχος η διασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης.
12.09.2019, 19:52

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 27  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.