Εθνικό πάρκινγκ αντί για εθνικό πάρκο ο Σχοινιάς

Στο έλεος της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης και των κάθε λογής συμφερόντων έχει αφεθεί το εθνικό πάρκο του Σχοινιά, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική. Στο δάσος του Σχοινιά με τις σπάνιες κουκουναριές και τα πεύκα λειτουργούν παράνομα κέντρα διασκέδασης, δεν υπάρχει φύλαξη από τους εμπρηστές, ενώ την ίδια ώρα, απουσιάζει ο υπεύθυνος πρόεδρος διαχείρισης ο οποίος έχει παραιτηθεί...

Έτσι, το εθνικό πάρκο έχει μεταβληθεί σε έναν ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μέχρι τη θάλασσα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον ΣΚΑΪ το δίκτυο πυρόσβεσης έχει λειτουργήσει μόνο μία φορά(!)

Το αυτόματο δίκτυο δασοπυρόσβεσης που έχει εγκατασταθεί στο δάσος και κόστισε εκατομμύρια δεν λειτουργεί γιατί ο κεντρικός αγωγός έχει σαπίσει επειδή κατασκευάστηκε από σίδερο αντί για πλαστικό PVC.

Επίσης, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τους λουόμενους όπως αφοδευτήρια, αποδυτήρια και κατάλληλο πάρκινγκ με αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίζει αυτοκίνητα ώς την θάλασσα.

Στο πλαίσιο της δράσης του ΣΚΑΪ "καθαρίζουμε την Ελλαδα" καλούνται ομάδες να οργανώσουν τους δικούς τους καθαρισμούς, δηλώνοντάς το στο σταθμό μας.

Το επόμενο Σάββατο 16 Ιουλίου οι δράσεις συνεχίζονται στο δασός που βρίσκεται στο ρέμα Ακακίας στην Κηφισιά, στα σύνορα με τη Δροσιά, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στη περιοχή Λάσση της Κεφαλονιάς και στη Χίο.

Αυτό το Σάββατο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ ομάδες πολιτών για τον καθαρισμό του προστατευόμενου δάσους της Καλογριάς στην Αχαΐα και της παραλίας της Πλάκας, στον Πόρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καθαρισμών και οι φορείς που συμμετέχουν βρίσκονται στην ιστοσελίδα kathariellada.skai.gr

Εξάλλου, την Κυριακή στις 10 το πρωί ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμός Ανάπλασης και Προστασίας του Πεντελικο διοργάνωσαν πότισμα στην Πεντέλη.

Θα ποτιστούν τα δεντράκια που φυτεύτηκαν τον περασμένο χειμώνα στην περιοχή πίσω από τα νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και στο σημείο των ιταλικών οχυρών. Το ραντεβού είναι στο προαύλιο του Παίδων Πεντέλης.
Πηγή: skai.gr